Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Roj Esir Girasun ile söyleşi: “Güneydoğu’da Davutoğlu’nun HDP’den çok AKP’den oy alabilme ihtimali daha güçlü görünüyor”

Araştırmacı Roj Esir Girasun, Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin Güneydoğu’daki geleceğini değerlendirdi. Girasun “Davutoğlu’nun partiyi kurmasıyla beraber ortaya çıkan durum, bölgede kadrolar nezdinde ciddi bir ihtiyacın karşılanamadığı yönünde. Hem HDP hem de AKP tabanıyla temas kurabilecek, oy alabilecek, ciddi anlamda karşılığı olan isimler yok” dedi.

Girasun ayrıca, Davutoğlu’nun HDP’den çok, AKP’den oy alabilme ihtimalinin daha güçlü olduğunu söyledi: “Davutoğlu’nun İslami söyleminin, 7 Haziran-1 Kasım seçimleri arasındaki başbakanlığı sebebiyle HDP tabanından çok ciddi bir karşılık bulması zor görünüyor. Davutoğlu’nun avantajı, AKP tabanında Babacan’a oranla daha yakın bulunabilen bir isim olması. Davutoğlu’nun HDP’den çok, AKP’den oy alabilme ihtimali daha ciddi ve daha güçlü görünüyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.