Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague yönetimi, Panathinaikos-Fenerbahçe Beko maçında hakem hatası yapıldığını kabul etti

EuroLeague’in 14. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Beko, Panathinaikos’a OAKA deplasmanında konuk oldu. Mücadele Yunan temsilcisinin 81-78’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Mücadelenin son saniyesinde Fenerbahçe Beko’nun yıldız oyuncusu Nando De Colo skoru dengelemek için 3 sayılık atış yaptığı sırada Tyrese Rice’ın müdahalesine maruz kaldı ve atış sayıya dönüşmedi. Fenerbahçeli oyuncular itiraz etse de maçın hakemi İspanyol Juan Carlos Garcia pozisyonu faul olarak değerlendirmedi ve Fenerbahçe Beko parkeden üç sayılık farkla mağlup ayrıldı.

Bugün EuroLeague resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, EuroLeague yönetiminin, hakemlerin Fenerbahçe Beko aleyhinde hata yaptığı yönündeki ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “Maçın bitimine 0.4 saniye kala Nando De Colo 3 sayılık şut halindeyken Tyrese Rice’ın illegal temasına maruz kalmıştır. Bu pozisyonda hakemlerin Rice’a faul çalması gerekiyordu” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.