Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanal İstanbul’a itirazlar devam ediyor: Meral Akşener ve DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da dilekçelerini verdi

Kanal İstanbul Projesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’na itiraz süreci devam ediyor. Rapora itiraz için 2 Ocak 2020 tarihine kadar süre olmasına karşın bugün de İstanbul Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde yoğunluk azalmadı.

Soğuk havaya aldırmayan binlerce kişi, dilekçelerini teslim etmek için sabahın ilk saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu.

Kanal İstanbul için ayrılan meblağın depreme karşı alınacak önlemlerde kullanılması gerektiğini belirten vatandaşlar, İstanbul’un kaynaklarını ve doğasını korumanın gelecek nesillere borçları olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da Kanal İstanbul Projesi’ne itiraz dilekçelerini verdi.

Alkışlarla karşılanan Akşener, “16 milyon İstanbullu’nun çakılacak her çivide hakkı var. Dolayısıyla madem bizimle konuşmuyorsunuz, madem bizi dinlemiyorsunuz, madem çaldığım düdük diyorsunuz, İstanbullular da her ilçede 2-3 bin kişilik sıralara girip bireysel haklarını kullanır. Ben de bu hakkımı kullanmak için buradayım” diye konuştu.

Sekiz yıldır bekletilen bir projenin neden bugün yeniden gündeme geldiğinin sorgulanması gerektiğini söyleyen Akşener, partililerle birlikte itiraz dilekçesini vererek müdürlükten ayrıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise dün açıklanan asgari ücrete dikkat çekerek “Bu düzende adalet yoktur. Kanal İstanbul’a 110 milyar TL gömmek isteyenler işçiye günlük 10 TL zammı reva görmüş, asgari ücretten vergi almaya ‘devam’ demiştir” dedi.

Projeye nasıl itiraz ediliyor?

Vatandaşlar İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek ya da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden Kanal İstanbul ile ilgili görüşlerini ve itirazlarını dile getirebilir. Ayrıca, itirazlar ilgili kurumlara faks yoluyla da iletilebiliyor.

Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bir dilekçe örneği hazırladı. Dilekçe birliğin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından indirilebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.