Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel’e soruşturma açıldı: “Bu tür boş şeyler, 25 kişinin ölümünü aydınlatacak şeyler değildir”

Çorlu tren kazasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, Çorlu Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı. Medyascope’a konuşan Mısra Öz Sel, “Çorlu Başsavcılığı neyi kendisine hakaret gördüğünü bilmiyorum ama bu bize yapılmış büyük bir hakarettir” dedi. 

Mısra Öz Sel, Üsküdar Emniyet Müdürlüğü tarafından aranarak, sosyal medya içeriklerinde hakaret olduğu gerekçesiyle ifadeye çağrıldı. Henüz hangi paylaşımlarından dolayı ifadeye çağrıldığını öğrenemeyen Sel, sosyal medya paylaşımlarında hiçbir zaman hakaret içeren sözler sarf etmediğini, sadece adil, vicdanlı yargı talep ettiğini söyledi. 

“Bu tür şeyler 25 kişinin ölümünü aydınlatmaz”

“Korku psikolojisi salmaya çalışıldığını” söyleyen Mısra Öz Sel, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan tek bir kişiyi bile ifadeye çağırmadıklarını, Çorlu Savcılığı’nun görevini yapmadığını savundu: 

“En başından beri Devlet Demiryolları’yla ilgili yapılan usulsüzlüklerle alakalı olarak vermiş olduğumuz hiçbir suç duyurusuna istinaden bir kişiyi bile ifadeye çağırdıklarını ya da soru sorduklarını ben görmedim. Ben en başından beri bunu söylüyorum; Çorlu Savcılığı görevini yapsın, bu tür boş şeyler 25 kişinin ölümünü aydınlatacak şeyler değildir. Sadece 25 kişinin ailesine daha büyük hakaret etmektir, bunlarla bizde korku psikolojisi yaratamazlar zaten biz hiçbir şeyden korkmuyoruz.” 

Söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.