Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan’ı ziyaret etti: “Demirtaş’ın sağlık sorunu hâlâ devam ediyor”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve önceki dönem HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan’ı tutuklu bulundukları Edirne Cezaevi’nde ziyaret etti. Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumunu, Medyascope’a anlatan Tanrıkulu, “Cezaevinin ağır koşulları, yüksek güvenlikli olması sebebiyle üç yılda Demirtaş’ın sağlığı bozulmuş durumda” dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettiğini Twitter hesabından duyurdu:

Ziyaretini Medyascope’a anlatan Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın hâlâ sağlık problemi yaşadığını, incelemelerin devam ettiğini söyledi. Tanrıkulu’nun edindiği izlenime göre, cezaevinin ağır koşulları Demirtaş’ın sağlığını bozuyor: 

“Benim edindiğim izlenim, Abdullah Zeydan’dan aldığım bilgi, sağlığıyla ilgili sorunların devam ettiği yönünde. Tetkikleri ve teşhis henüz tanımlanmış değil. Cezaevinin ağır koşulları üç yılda kendisinin sağlığını bozmuş durumda ve cezaevi yüksek güvenlikli olması sebebiyle koşulları çok ağır.”

“Adaletsiz düzen devam etmeyecek” 

Selahattin Demirtaş’ın mesajlarını aktaran Tanrıkulu, Demirtaş’ın Türkiye’nin barışıyla, geleceğiyle, demokrasisiyle ilgili umudunu hâlâ koruduğunu ve yeni yılda herkesi dayanışmaya çağırdığını söyledi: 

“Demirtaş’ın bu zulmün, adaletsiz düzenin daha fazla devam etmeyeceği yönünde görüşü var. Bunların devam etmemesi için üç yıldır kendisinin katkı sunduğunu ve katkı sunmaya devam edeceğini söyledi.” 

7 Ocak Salı günü, Selahattin Demirtaş’ın Ankara Adliyesi’nde duruşması var. Demirtaş bu duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılacak. Sezgin Tanrıkulu, Demirtaş’ın görüşlerinin bir kısmını da mahkemede söyleyeceğini, kendisine destek olan, dayanışma gösteren herkese teşekkür ettiğini ve yeni yılını kutladığını söyledi. 

Sezgin Tanrıkulu, önceki dönem HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan’la da görüştü. Tanrıkulu bu görüşmede Zeydan’ı sağlıklı gördüğünü, herkese selam ve sevgilerini ilettiğini söyledi. 

Sezgin Tanrıkulu’yla söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.