Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Üniversitesi’nde “Kazık değil yemek yemek istiyoruz” diyerek yemek zammına karşı dilekçe vermek için bekleyen öğrencilere polis müdahale etti

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Spor, Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı’nın 30 Aralık günü aldığı öğün düşürme ve ikinci öğüne yüzde 500 zam yapma kararına karşı üniversitelilerin tepkisi sürüyor. Üniversite kararı doğrultusunda uygulama bugün (2 Ocak) başladı. 

Fakülteler arası geçiş yasağı koyuldu

İÜ Rektörlüğü bugün, fakülteler arası geçiş yasağı uygulanacağını bildirerek öğrencilerin tek bir noktada toplanmasının önüne geçmeye çalıştı. Saat 13.00’da İletişim Fakültesi ve Merkez Kampüs bahçesinde toplanmaya başlayan öğrenciler ise ana kapı önünde birleşerek açıklama yapmak, rektörlüğe itiraz dilekçesi vermek istedi. 

İÜ öğrencileri: Müşteri değil öğrenciyiz!

“Nitelikli ve ucuz yemek herkesin hakkıdır” pankartı arkasında yürüyen öğrenciler, “Kazık değil, yemek yemek istiyoruz”, “Müşteri değil öğrenciyiz” ve “Bütçe kesintisi öğrenciye yüklenemez” dövizleri taşıdı. 

Dilekçe vermek  için sıra bekleyen öğrenciler içeri alınmadı

İletişim Fakültesi önünden yürüyen öğrenciler “fakülteler arası geçiş yasağı” nedeniyle ana kapıdan içeri alınmadı. Bunun üzerine tepki gösteren ve içerideki arkadaşlarıyla birleşmek isteyen üniversitelilere polis ve özel güvenlik müdahale etti.

Yemek zammına karşı öğrenciler dilekçe vermeye başladı

Merkez Kampüs’te bulunan fakültelerin öğrencileri yemek zammına karşı itiraz dilekçesi vermek için rektörlük önünde buluştu. Öğrenciler burada metrelerce kuyruk oluşturdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler