Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prim borçlarını ödemeyen yurttaşlar sağlık hizmeti alamayacak: “İnsanlar prim borcunu yatıramayacak kadar zor durumda”

Prim borçlarını ödemeyen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) yükümlüsü beş milyon yurttaşa, sağlık hizmetlerinden faydalanmak için tanınan süre 31 Aralık’ta doldu. Sosyal güvencesi olmayan ve borçlu olan yurttaşlar sağlık hizmeti alamayacak.

Konuyla ilgili Medyascope’a konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, devletin, insanların sağlık giderlerini karşılaması gerektiğine dikkat çekti: “İnsanlar, bu prim borcunu yatıramayacak kadar zor durumdalar. Hekimin karşılaşacağı zorluklar yönünden de sıkıntılı bir durum, çünkü sağlık hizmeti alamayacak kişi öfkesini yine hekime mal edecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.