Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Üniversitesi’ndeki yemek zammı eylemi dördüncü gününde: “Zamlar geri alınmazsa boykot yapılacak”

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Spor, Kültür ve Sağlık Daire Başkanlığı’nın 30 Aralık günü aldığı öğün düşürme ve ikinci öğüne yüzde 500 zam yapma kararına karşı üniversitelilerin tepkisi sürüyor. 

Üniversiteliler, “Müşteri değil öğrenciyiz” , “Yemek haktır, satılamaz” sloganıyla bugün (3 Ocak) saat 11.30’da Esnaf Yemekhanesi önünde toplanmaya başladı. Ardından yemekhaneye giren üniversiteliler, içeride ses çıkarma eylemi yaptı. Üniversiteliler, “Rektör Mahmut Ak lüks makam aracına binerken ödenek var, biz yemek yemek isteyince ödenek yok” diyerek herkesi desteğe çağırdı. 

Yemekhanede yapılan ses çıkarma eyleminin ardından Beyazıt Ana Kapı’ya yürüyen öğrenciler burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında, “Türkiye’nin en fazla ödenek alan üçüncü üniversitesinde böyle bir zammı kabul etmiyoruz, üç öğün yemek bizim hakkımız” denildi. 

İstanbul’daki diğer üniversiteler de desteğe geldi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Özel Özyeğin Üniversitesi öğrencileri de destek için Beyazıt Meydanı’ndaydı. 

“Zengin değil, emekçi çocuğuyuz” 

Medyascope’a konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, “Biz, lüks arabalara binemiyoruz, ailelerimizin emekleriyle buralara kadar gelebildik. Bu fiyatın böyle olması hepimize zarar verecek” dedi. 

“Zamlar geri çekilmezse boykotla döneriz”

Düzenlenen açık kürsünün ardından kürsüde alınan kararlar okundu. Üniversiteliler, zamlar geri çekilmediği takdirde ikinci dönem yemekhane boykotuyla dönüleceğini söyledi. 

Bugün İÜ’deki sınav haftasının da son günüydü. Üniversiteliler, sınavdan çıktıktan sonra dilekçe vermek için rektörlüğe gitmeyi sürdürdü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler