Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metal işkolunda greve doğru: Üç metal sendikasından ortak açıklama — “Metal İşverenleri Sendikası’nın teklifi kabul edilemez”

Metal işkolunda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) yürüten üç sendika bugün ortak basın toplantısı düzenledi. Ortak açıklamada, “Metal İşverenleri Sendikası‘nın (MESS) önerdiği düşük ücretlerin kabul edilmeyeceği” mesajı verildi.

Müzakereler Birleşik Metal, Türk Metal ve Özçelik-İş sendikası tarafından yürütülüyor ve 130 bin metal işçisini ilgilendiriyor. TİS, işveren sendikası MESS ile aylardır yapılan müzakerelerden bir sonuç alınamaması üzerine uyuşmazlıkla sonuçlandı.

Tıkanan görüşmeler için arabulucu sürecinde de bir anlaşmaya varılmadı.

TİS için sözleşmeyi yürüten üç sendika ve bu sendikaların üyesi olduğu uluslararası IndustriALL Sendikası’nın genel sekreterinin de katıldığı ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantı sonrası Medyascope’a konuşan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Toplantı, metal işkolundaki toplu sözleşme sürecinde çok önemli sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.