Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri zamlara karşı rektörlük önünde: “Yemek hakkımız engellenemez!”

İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ardından yemekhanesine zam gelen üniversiteler arasına Gebze Teknik Üniversitesi de eklendi. Tek öğün 3 liradan 3,75’e çıkarıldı.

Zamlara karşı rektörlüğe dilekçe: “Yemekhane şartları iyileştirilmeli”

Üniversiteliler zamlara karşı tepki göstermek için bugün okul içinde buluştu. Rektörlük önünde yapılan konuşmaların ardından öğrenciler dilekçelerini rektörlüğe verdi. 

Dilekçede, “Yapılan zamlarla birlikte öğrencilerin en temel ihtiyacı olan beslenme ihtiyacını karşılayabilmesinin zorlaştığı ve öğrenciler açısından bu durumun sürdürülebilir olmadığı aşikârdır. Üniversitemizdeki yemekhane imkanları iyileştirilmelidir” denildi.

Üniversitelilerin altı talebi var:

  1. Yapılan yemekhane zammının geri alınması ve kaldırılan akşam yemeği hizmetinin tekrar sağlanması,
  2. Kantinlerdeki ürün çeşitliliğinin ve kalitesinin artırılması ve fiyatların makul düzeylere çekilmesinin sağlanması,
  3. Sınav dönemlerinde kütüphanenin tamamının 7 gün 24 saat açık olması,
  4. Kırtasiye ücretlerinin makul bir düzeye indirilmesi,
  5. Kampüs içerisine öğrenci yurdu yapılarak öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi ve KYK yurtlarında kalan öğrencilerin ulaşım sorunun çözülmesi, için gerekirse Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’yle de görüşülerek adım atılması,
  6. Spor tesislerinin hizmet ücretlerine yapılan zamların geri alınarak spor tesisi imkanlarının geliştirilmesi.

Medyascope’a konuşan Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri, “550 lira KYK kredisiyle geçinmemizi bekleyenler, her dönem yemeklere zam yapıyor. Üniversite, para kazanılacak yer değil, bilim üretilecek yerdir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler