Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altı F-16 pilotu dahil en az 200 şüpheli için FETÖ’den gözaltı kararı – Ahmet Yavuz: “Çok derinde bir problem var, bu her geçen gün ortaya çıkıyor”

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, İzmir merkezli 49 ilde FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında büfe/kontörlü sabit hat ardışık aramalardan tespit edilen 97’si muvazzaf 143 üsteğmen ve 11’i muvazzaf 33 teğmen, toplamda 176 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında 115 kişi gözaltına alındı.

Yakalama kararı verilen muvazzaf askerler arasında altı F-16 pilotu üsteğmen ile dört ilçe jandarma komutanının da bulunduğu öğrenildi.

Konya merkezli 20 ilde de FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan ve aralarında muvazzafların da bulunduğu 30 zanlıdan 14’ü gözaltına alındı.

Ankara merkezli 10 ilde başlatılan ve FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına karşı yapılan operasyonda ise örgüt üyeleriyle ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve örgütle irtibatı oldukları gerekçesiyle, dört muvazzaf ve 23 eski astsubay ile dört sivil mahrem sorumlu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 22’si yakalandı.

Ahmet Yavuz: “Çok derinde bir problem var, bu her geçen gün ortaya çıkıyor”

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, operasyonlar hakkında Medyascope’a konuştu. Yavuz, “Çok derinde bir problem var. Bu her geçen gün, öyle veya böyle, ortaya çıkıyor. Tabii bu silahlı kuvvetlerde ciddi bir şekilde yapılıyor, diğer kurumlarda yapılmıyor. TSK’da bu kadar, başka bir kurumdan bir şey çıkmıyorsa oturup düşünmek gerekiyor” dedi.

Ahmet Yavuz yapılan operasyonların büyüklüğü ile ilgili ise şöyle konuştu: “Tabii bu insanların hepsi şüpheyle alınıyor, fakat muhtemeldir ki bir kısmının şüpheden arındırılarak hizmete dönmesi gerekiyor. Aynı süratle hizmete dönemediğini anlıyoruz. Çünkü alırken gerekleri yerine getiriliyor, ona saygı duymamız lazım. Alınabilir, haklarında şüphe varsa. Ama aynı şekilde dönüşlerinin de hızlı olması lazım. Yani uzun süre dışarıda bekletilen insanlar var, bunların iadesi gerekiyor. Çünkü bir haksızlık varsa, insanlar haksızlığa maruz bırakılmamalı. Devletin tasarrufuna saygılı olmak lazım ama devletin haksızlık yapmaması gerekiyor. Bu ikisi birbiriyle çelişen şeylermiş gibi görünüyor ama çelişmiyor. Hukuk devleti de bunu gerektiriyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.