Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit hayatını kaybetti

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi ve Demokratik Sol Parti’nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, 26 Aralık’ta Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) tedavi altına alınan Rahşan Ecevit, bir gün sonra genel durumunun bozulması nedeniyle dahiliye servisi yoğun bakım kliniğine kaldırıldı.

Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 17 Ocak akşamı saat 21.10’da yaşamını yitirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit’in vefatı nedeniyle Twitter hesabından bir başsağlığı mesajı paylaştı:

Rahşan Ecevit’in kurucusu olduğu DSP’nin Genel Başkanı Önder Aksakal da Twitter hesabından paylaştığı başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

Rahşan Ecevit kimdir?

Aslen Selanik‘ten Şebinkarahisar‘a yerleşmiş bir ailenin çocuğu olan Rahşan Ecevit 1923 yılında doğdu. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral’dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur.

1946 yılında evlendiği eski başbakanlardan Bülent Ecevit’le vefat ettiği 2006 yılına kadar evli kalan Rahşan Ecevit, eşinin 12 Eylül darbesi sonrasında siyasi yasaklı olduğu dönemde DSP’yi kurmuş ve ilk genel başkanı olmuştur.

Kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti‘den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa eden Ecevit, 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi‘nin 2. Genel Başkanlığına seçildi. 22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP Kurultayı’na bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, tek başına genel başkan adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu‘na ve CHP‘ye desteğini açıkladı.

Aynı zamanda edebiyatçı kimliğiyle de bilinen Rahşan Ecevit’in yazdığı Pülümür’de Aşk adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlanmıştır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.