Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rahşan Ecevit, vasiyeti yerine getirilerek Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek

Demokrat Sol Parti’nin (DSP) Kurucusu ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit 97 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir ileri yaşına bağlı olarak ciddi rahatsızlıklar yaşadığı ve GATA’da tedavi gördüğü belirtilen Ecevit’in, 17 Ocak gecesi saat 21.02’de böbrek ve akciğer yetmezliği nedeniyle vefat ettiği bildirildi.

Öldükten sonra da eşinin yanında olmak istediğini belirten Rahşan Ecevit’in vasiyetinin yerine getirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklama bekleniyordu. Bülent Ecevit’in mezarı Devlet Mezarlığı’nda olduğu için, eş defni için Cumhurbaşkanlığı’nın izni gerekiyordu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından izin verilmesinin ardından, Rahşan Ecevit’in 19 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek cenaze töreni ile Devlet Mezarlığı’nda Bülent Ecevit’in yanına defnedileceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in vefatı dolayısıyla DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı arayarak taziyelerini bildirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.