Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant’sız 13 yılın ardından: Neden öldürüldü? Dava hangi aşamada?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de Ogün Samast tarafından öldürülmesinin üzerinden 13 yıl geçti. Hrant için adalet isteyenler bu sene de 19 Ocak saat 15:00’te Şişli’deki Agos gazetesi önünde bir araya gelecek. Bu yılki anmanın sözü: “Utanmak için geç değil”.

Hrant’sız geçen 13 yılın ardından, davayı takip eden “Hrant’ın Arkadaşları”ndan Bülent Aydın ile davada gelinen son aşamayı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan ile Hrant Dink’in neden hedef alındığını, Agos Gazetesi Ermenice Editörü Lüsyen Kopar ile 19 Ocak 2007 günü eski Agos gazetesi binası önünde yaşadıklarını ve eski binaya komşu dükkanın sahibi ve Hrant’ın arkadaşı Hasan Tekin ile saldırının gerçekleştiği vakitte neler yaşandığını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.