Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metal işkolunda greve doğru – Metal işçileri: “5 Şubat’ta işyerlerini hazırladık, taleplerimiz kabul görmezse kesinlikle grevdeyiz”

Metal işkolunda, 130 bin çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde ekim ayından beri süren müzakerelerden bir sonuç alınamadı.

İşçileri temsil eden Birleşik Metal-İş ve Türk Metal Sendikası grev kararı alırken, işveren örgütü olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) lokavt ilan etti.

Birleşik Metal-İş Sendikası bugün İstanbul/Şişli Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında “Metal işçisinin gerçeği 2020” araştırmasını kamuoyuyla paylaştı. Basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve metal işçileri katıldı.

Toplantıda konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Biz grev meraklısı değiliz. Ama greve her koşulda hazırız. Grev kararımızı aldık. 5 Şubat’ta grevdeyiz” dedi.

Medyascope’a konuşan metal işçileri de “Metal işçilerinin taleplerini MESS görmezden gelirse, 5 Şubat’ta işyerlerini hazırladık, kesinlikle grevdeyiz” diyerek kararlılıklarını dile getirdi.

Haber: Ufuk Çeri & Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.