Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elazığ’da 6,8 büyüklüğünde deprem

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde cuma (24 Ocak) akşamm saat 20:55’te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu sabah 05:55’te yaptığı açıklamada, Elazığ merkezli depremde ölü sayısını 19 olarak açıkladı ve bu sayının artabileceğini söyledi. Koca, “Toplam 19 vatandaşımızı kaybettik. Doğanyol’da dört vatandaşımız hayatını kaybetti. Malatya’da 221 yaralımız sözkonusu oldu. Ama bu yaralılardan çoğunluğu hafif yaralanmaydı. Şu anda hastanede beş hastamız var, biri ağır yaralı. Elazığ’da ise 551 yaralımız oldu. 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama göçük altında 30’a yakın vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Ölü sayısı artabilir” dedi.

Elazığ’daki deprem, Adıyaman, Gaziantep, Kayseri, Adana, Şırnak, Dersim, Sivas, Diyarbakır, Mardin, Malatya, Bingöl, Siirt, Kahramanmaraş ve Batman gibi civar illerin dışında Samsun, Tokat, Çorum, Trabzon, Ordu, Giresun ve Hatay’da da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener depremin şiddetini 7 olarak duyurdu ve “Artçıların devam etme olasılığı var bu nedenle eğer binalarla ilgili şüphe varsa bizim tavsiyemiz bu binalara, çürük binalara girilmemeli. Belli bir süre teyakkuzda olunmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık bakanlarının bölgeye gittiği bilgisini paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.