Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültürel (14): Belgesel sinemacı Çayan Demirel’in hukuk mücadelesi, sağlık durumu ve aldığı hapis cezası

Belgesel sinemacı Çayan Demirel, yönetmenliğini Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte üstlendiği Bakur (Kuzey, 2015) filmi nedeniyle terör propagandası yapmakla suçlandı. 18 Temmuz 2019’da sonuçlanan davada her iki yönetmene de 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Karara istinaf mahkemesinde itiraz edildi, sonuç bekleniyor. Bu süreçte geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yüzde 99 sürekli engelli raporu verilen Çayan Demirel, hem başta malulen emeklilik olmak üzere çoğu hukuki haklarından hem de ifade özgürlüğünden mahrum.

Kültürel’de bu hafta, belgesel sinemacı Çayan Demirel’in yapımcı eşi Ayşe Çetinbaş ve avukatı Meral Hanbayat ile Demirel’in aldığı hapis cezasını, verdiği hukuk mücadelesini, sağlık durumunu ve ifade özgürlüğü hakkını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.