Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanal İstanbul’un Çevre Düzeni Planı’nda yapılan değişikliğe itiraz: “Kanala değil depreme bütçe”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen ay “Kanal İstanbul Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı”nda değişikliğe gitmişti. Bu değişikliğe itiraz etmek isteyen vatandaşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek itiraz dilekçelerini verebiliyordu. İtirazlar için bugün son gündü.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu plandaki değişikliği protesto etmek için vatandaşları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önüne çağırdı ve burada bir açıklama yaptı.

“Kanala değil depreme bütçe” 

Açıklamada özellikle depreme dikkat çekildi. İstanbul’da deprem beklendiği fakat şehrin depreme hazırlıklı olmadığı, Kanal projesine değil depreme bütçe ayrılması gerektiği belirtildi.

Aynı zamanda Kanal İstanbul’un ekolojik bir yıkıma neden olacağının, birçok uluslararası sözleşmeye uymadığının ve kamu yararı gözetilmediğinin de altı çizildi. Sık sık “Kanala değil depreme bütçe”, “Ya Kanal ya İstanbul”, “Sana kanal yaptırmayacağız” sloganları atıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.