Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP İstanbul İl Başkanlığı için kongreye doğru: Canan Kaftancıoğlu tek aday

CHP’de kongre süreci devam ediyor. Bugün adaylığını açıklayan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kulis bilgilerine göre hafta sonu yapılacak seçime tek aday olarak girecek. CHP İstanbul İl Başkanlığı için aday olacağı düşünülen Cemal Canpolat ise aday olmayacağını açıklarken Kaftancıoğlu, Canpolat’ın kendisine “Benim çevremde dışlandığını düşünen arkadaşların böyle bir eğilimi oluyor” dediğini aktardı.

İstanbul’da 39 ilçenin kongreleri tamamlandı ve tamamlanan ilçe kongrelerinin ardından CHP İstanbul İl Kongresi, 9 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 26 Ocak’ta İstanbul’da 39 ilçe başkanıyla bir araya gelerek, İstanbul İl Başkanlığı seçimlerine tek adayla girilmesi dileğini iletmişti. 

Kaftancıoğlu-Canpolat görüşmesinde neler konuşuldu?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile aday olacağı konuşulan Cemal Canpolat’ın Taksim’de gerçekleştirdiği buluşmada, Kaftancıoğlu’nun Canpolat’a il yönetim listesini beraber oluşturmayı önerdiği iddia edildi. Ancak kulis bilgilerine göre, bunun tam aksi bir şekilde Kaftancıoğlu, ortak liste oluşturma fikrini reddederek bunu talep eden isimlerin aday olabileceğini dile getirdi. 

Canpolat, aday olması için 300’ün üzerinde imza toplandığını ancak Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olmayacağını belirterek adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kaftancıoğlu da bugün yaptığı basın toplantısıyla yeniden aday olduğunu ilan ederken tek aday olup olmayacağı ve Canpolat ile görüşmesi hakkında şunları söyledi:

Genel başkanımızın ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda iki yıl boyunca İstanbul örgütünün çalışmalarından memnun olduğunu söylemesi, bizlerle çalışmaya devam etmek istediğini söylemesi çok değerlidir ve İstanbul örgütüne hak teslimidir. Kendi ifadesini dile getirmesinin antidemokratik olarak görülmesi tasvip edilemez. Başka adaylar da ortaya çıkabilir, genel başkanımız sadece kanaatini dile getirmiştir. CHP demokrasinin yaşandığı bir parti. Elbette başka adaylar çıkabilir. Başka adayların çıkmasıyla ilgili hiçbir üyemizin, partilimizin, yöneticimizin en ufak bir kaygısı da, çıkmaması yönünde bir iradesi de olmaz. Dün Cemal Canpolat ile ilgili haberler çıktı. Elbette biz CHP’de geçmiş dönemlerde aynı koltuklarda oturmuş kişiler olarak her zaman bir araya geliyoruz. Kaynağı nedir bilmiyorum ama görüşmemizin detaylarıyla ilgili yazılan hiçbir şey doğru değil. Cemal başkanımıza da hak teslimi yapmamız lazım. ‘Ben sizin karşınıza hiçbir zaman aday olmayı düşünmedim, doğru da bulmam, bunu genel başkanımıza, görüştüğümüz herkese söyledim. Sadece ve sadece benim çevremde dışlandığını düşünen arkadaşların böyle bir eğilimi oluyor. Ben de bu süreci yönetmek zorundayım’ dedi. Aday olup adaylıktan çekilmiş biri de değildir.”

Kaftancıoğlu, adaylığıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Katılımcı bir şekilde ve sonrasında İstanbul örgütünde kongreler sürecinde katılımcı demokrasi uygulandı diyerek geleceğe not düşeceğimiz bir süreci başlattık. Bir önceki kongrede ‘İstanbul’dan geldiler, İstanbul’dan gidecekler’, ‘İstanbul nefes alacak, Türkiye nefes alacak’ demiştim. Ne mutlu ki inancınızla bunu başardınız ama yapacaklarımızın dahası var. O nedenle bir kez daha adayım. Hiçbir vatandaşımızın geleceğiyle ilgili, ekonomik ve sosyal kaygılar taşımadığı, özgürlük ve adaletin hâkim olduğu, herkesin ülke yönetiminde temsil edilebildiği demokratik bir Türkiye. Gençlerin hayal kurabildiği, hayata geçirebileceği bir Türkiye. Bunu başarmak bizim, sizlerin, hepimizin elinde. Çünkü İstanbul artık dar, İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar.”

Diğer isimler de vazgeçti

Adaylık için ismi geçenlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyesi Selçuk Sarıyar’dı. Sarıyar, adaylık için Kılıçdaroğlu ile görüştü ancak Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ile birlikte çoğu yerde tek adayla kongreye gidilmesi fikrinden dolayı Sarıyar’ın adaylıktan vazgeçtiği iddia edildi. 

37. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi, 9 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak ve il delegesi olan parti üyeleri ve doğal delegelerden oluşan 600 kişi oy kullanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.