Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazasının geride bıraktığı öyküler (1) – Oğlunu kaybeden Mısra Öz: “Çocuğumu kaybettim ve bir hastalıkla kaybetmedim, kader diyebileceğim bir olay yok”

Kamera-kurgu: Sedat Elbasan

Mısra Öz, oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eski eşi Hakan Sel’i 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında kaybetti. O gün bugündür adalet mücadelesi veriyor. Hakkında iki soruşturma ve bir dava açıldı, ancak o adaleti aramaya ve nihayetinde bulmaya kararlı. Oğlunun her gün bir fotoğrafını paylaşıyor ve hatırlatıyor:

“Bu çocuğun adı Oğuz Arda Sel, 8 Temmuz Çorlu Tren Katliamı’nda hayatını kaybetti. Adını da yüzünü de iyi ezberleyin.”

Mısra Öz Oğuz Arda’yı kaybettikten üç ev değiştirdi, işini bıraktı, oğlunun adını yaşatmak için Oğuz Arda Sel Çocuk Derneği’ni açtı. Oğlunun, yurdun her yerindeki yaşıtlarına el örgüsü atkılar, bereler, öykü kitapları gönderiyor.

Oğuz Arda’nın odası ise, değişen üç eve rağmen o gitmeden evvel nasıldıysa öyle kaldı.

“Elimde kalan tek şey onun eşyaları” diyen anne, halen oğlunun saçlarını, dişlerini, cebindeki son parayı saklıyor. Mısra Öz, “Çocuğumu kaybettim ve bir hastalıkla kaybetmedim, kader diyebilebileceğim bir olay yok. Unutmasınlar, çünkü Arda gibi yedisi çocuk, 25 kişinin hayatını yok ettiler” diyor.

Kazanın yaşandığı gün olay yerine vardığında torununun cansız bedenini gören ve sonra onu morgda teşhis eden dede Mehmet Öz, “Herkes bağırıyor adalet, adalet diye. Koltuklarına oturan kişiler bilinçli insan olsun” diye isyan ediyor.

Oğuz Arda, çok sevdiği Beyoğlu’nda bir dernekte “adıyla yaşıyor” şimdi. Hep dokuz yaşında; Galata Kulesi’nden Kız Kulesi’ne uçan Hezârfen’in kanatlarında hayalleri, İstiklal Caddesi’nde her gün çok kere sefer yapan tarihi tramvayda çocukluğu var.

Ne olmuştu?

İstanbul Halkalı’dan Edirne Uzunköprü’ye giden “hızlandırılmış” tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar’da devrildi. Kazada 25 kişi yaşamını yitirdi, en az 300 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin davada henüz bir karar çıkmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.