Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Balıkçılar Eminönü’nde kalıyor: “Bu karar bir geleneğin sürmesi demek”

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulmasına karar verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gönderilen ihtarname ile ilgili dava, İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Tahliyesi istenen balıkçılardan yana karar vere mahkeme, “Tekne sahipleri ile kiracılık ilişkisi sürüyor” diyerek, tahliye kararını kaldırdı. Karar, 3 numaralı tekne için emsal olarak gösteriliyor. İBB, iki hafta içinde karara itiraz başvurusu yapabilecek.

Medyascope’a konuşan işletmeci Arif Hikmet, “Verilen karar bir zafer değil, İBB’nin tarihi dokuya duyduğu saygıdır, bir geleneğin sürmesi demektir” dedi. Hikmet, “Burası tarihi bir miras, çocuklarımıza bırakacağımız br kültürü korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İlerleyen günlerde İBB’yle ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirten Hikmet, İBB’nin de süreci anlayışla yürüttüğünü söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.