Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Engel Tanımayanların Gerçek Öyküleri (1) – Tuğçe Akgün: “Bu hayat benim, bir odaya kapanıp hayatımı kaçıramam”

Tuğçe Akgün, 2011 yılında İzmir’de trafik kazası geçirdi. Kullandığı araç, evine 400 metre kala virajı alamadı ve dört takla atıp denize uçtu. Neredeyse iki hafta boyunca komada kalan Akgün, gözlerini yeni bir hayata açtı. Sağlık sorunları ve fiziki yetersizliklere rağmen yaşamaktan vazgeçmeyen Tuğçe, bugün milli bir atlet ve kamuda memur. İstanbul’da ailesinden uzakta yaşıyor ve hem maddi hem de manevi olarak kendi ayakları üzerinde duran genç bir kadın.

Tuğçe Akgün tüm engelliler için bir ilham kaynağı. Hem iş hem de sosyal hayatını dolu dolu yaşıyor ve engelli hakları konusunda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği bünyesinde çalışan bir aktivist. Kendi durumunu “Eksiğim yok, fazlam var. Hem de dört tekerli” diyerek anlatan Akgün’le bir gün geçirdik. Geçmişi bazen gözyaşları bazen ise kahkahalarla anımsayan Tuğçe Akgün, Engel Tanımayanların Gerçek Öyküleri’nde kendi hikâyesini anlattı.

Video-Kurgu: Sedat Elbasan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.