Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İBB’nin Taksim’de kurduğu sergi platformunu kaldırma kararı aldı

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Taksim Meydanı’nda açtığı sergi platformunun kaldırılmasına karar verdi. 7 Şubat’ta alınan kararın 10 Şubat’ta İBB’ye gönderildiği ortaya çıktı. Sergi 15 gün içinde kaldırılmadığı takdirde suç duyurusunda bulunulacak.

İBB, 15 Şubat’ta “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi kapsamında Taksim Meydanı’na “Kavuşma Durağı” adıyla bir sergi platformu kurmuştu. Taksim Meydanı’nı yeniden düzenlemek için başlatılan sürecin, 13 Mart’ta yapılacak Taksim Çalıştayı ile devam edeceği belirtilmişti. Ancak Taksim Meydanı’na kurulan sergi platformu için İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 7 Şubat’ta kaldırma kararı aldığı ortaya çıktı. Kurul yazısında, İBB’nin bu uygulamayı izin almadan gerçekleştirdiği, kaldırılmadığı takdirde suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, kaldırma işleminin 15 gün içinde gerçekleşmesi yönünde karar alırken, kararın 10 Şubat’ta İBB’ye iletildiği belirtildi. Kurul, sergi platformuyla birlikte yine Taksim Meydanı’nda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın kurduğu Dijital Gösterim Merkezi çadırının da kaldırılmasını kararlaştırdı.

Çarşamba günü forum düzenlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Taksim’deki platformu ziyaret etmiş ve şunları söylemişti: “Taksim Meydanı, İstanbul’daki meydanlar arasında çok özel bir öneme sahip, kalbi gibi. İstanbul’un birçok olayına tanıklık etmiş, bazen isyana, bazen kutlamaya, bazen şenliğe, şölene. Ama biz, meydanların artık iyi şeyleri anımsatmasını istiyoruz. Bu bakımdan yarışma süreçleri tasarladık. Yarışmaların da vatandaşların gözü önünde olması, puanlamalarının burada yapılması, bu platform ile Taksim’e, sürece biraz daha yukarıdan bakabilme imkanı sağlamak; yukarıdan aşağıya ne oluyor, ne bitiyor, yani yaşanılıyor mu yaşanmıyor mu şehrin kalbi dediğimiz nokta, ona bakmak… Bu bağlamda önemli.”

Platformda şu anda, “İstanbul’un Kalbi Taksim” adlı sergi İstanbullular’ın ziyaretine açık. Meydanın geleceğini konuşmak için çarşamba günü 15.30’da İBB yöneticilerinin de katılacağı bir forum düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.