Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Osman Kavala’ya yeniden gözaltı kararı: Bu kez gerekçe 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, bugün tahliye edilmesi beklenen Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi.

840 gündür cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala, yargılandığı Gezi davasında bugün beraat etti. Akşam saatlerinde tahliye edilmesi beklenen Osman Kavala hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca tekrar gözaltı kararı verildi. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir başka soruşturma kapsamında alınan karara göre Osman Kavala “anayasal düzeni bozmaya teşebbüs”le suçlanıyor.

“Karar Türkiye’de hukukun olmadığının göstergesi”

Silivri Cezaevi önünde Osman Kavala’nın tahliyesini beklerken kararı öğrenen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kararı Medyascope’a yorumladı. Tanrıkulu, “Bu karar Türkiye’de hukukun olmadığının, yargı içindeki çekişmenin hangi boyutta olduğunun çok açık göstergesi” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından karara ilişkin yapılan basın açıklaması:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.