Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’un köklü kolejlerinden Ahmet Şimşek Koleji’nde veliler eylemde: “15 öğretmen istifa etti, eğitim aksıyor”

Haber: Hazar Dost & Ozan Gül

İstanbul-Kartal’da bulunan Ahmet Şimşek Koleji’nin velileri, öğretmenlerin maaşlarını alamadıkları için istifa ettiklerini, okulda öğretmen açığının olduğunu ve eğitime devam edemediklerini söyleyerek eylem yaptı.

Okulun önünde toplanan veliler, “Eğitim hakkımız, söke söke alırız” sloganı atarak yönetimi protesto ederken, içeride bulunan öğrenciler de alkışlarla velilere destek verdi.

Veliler, “Ocak ayında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığımız açıklamanın ardından okul yönetimi öğretmenlerin iki aylık maaşlarını ödemiş, hijyen ve gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye getirmiştir. Ancak, maaş gecikmelerinin süreceğini düşünen bir okul müdürü, iki müdür yardımcısı ve çeşitli branşlardan öğretmenlerimiz istifa ederek okuldan ayrılmıştır” dedi.  

Öğretmenlerin istifasının ardından okulda eğitim boşluğu olduğunu belirten veliler, “Çocuklarımızın geleceği yok edildiği gibi Türkiye’nin de geleceği hiç edilmiştir” diye konuştu. Öğretmen istifalarının ardından derslerin boş geçtiğini ve öğrencilerin evlere gönderildiğini söyleyen veliler, “Kandırıldığımızı hissediyoruz” diyerek kolej yönetimine tepki gösterdi.

Okuldan gitmek isteyenlerin paraları verilmiyor

Okul yönetiminin, yaşanan olumsuzlukların ardından çocuklarını okuldan almak isteyen velilere, paralarını peşin olarak veremeyeceklerini söylediği iddia edildi. Her durumda mağdur olduklarını belirten veliler, “Eylem yapacağımızı duyan Ahmet Şimşek, 15 Şubat akşamı bizlere mesaj atarak eksik öğretmenlerin tamamlandığını belirtti” dedi.

“Kalıcı bir çözüm istiyoruz”

Okul yönetiminin yaşanan mağduriyet sürecinde sürekli mesaj atarak sorunu çözmeye çalıştığını söyleyen veliler, “Mesaj değil, kalıcı bir çözüm istiyoruz. 39 yıllık eğitim kurumunun kapanmasını değil, eğitim boşluğunun ortadan kalkmasını istiyoruz” diyerek eyleme son verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.