Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İntihar eden İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir için arkadaşları forumda buluştu: “Yaşamak istiyorsak bir arada olmalıyız”

Haber: Ozan Gül & Hazar Dost

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde toplanan üniversitelilere Yıldız Teknik Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi öğrencileri de desteğe geldi. Çok sayıda polis, okul bahçesinde hazır bekliyordu. Polisin “Oturma eylemi yapılırsa müdahale ederiz” uyarısı üzerine öğrenciler, forum gerçekleştirdi. 

Medyascope’a konuşan Hakan Taşdemir’in bir arkadaşı, 19 Şubat’ta özel güvenlik görevlilerinin öğrencilere sert müdahalesine dair, “Çok basit bir talebimiz vardı, bir sınıfa Hakan’ın adını verecektik. Bizlere hiçbir belge gösterilmeden ‘giriş yasak’ denildi. Girmek isteyince de saldırdılar” dedi. Hakan Taşdemir’in ölümü üzerineyse, “Hakan’ın geçim sıkıntısı vardı, yakın arkadaşları da bunu söylüyor zaten. Fakat ölümünün cinayet olabileceğine dair de söylentiler var” diye konuştu.  

“Yaşamak isteyenler olarak aynı çadırdayız”

Konuşmak isteyen öğrencilerin söz aldığı forumda, “Yaşamak istiyoruz, birileri milyonlarla yaşarken, bizler sadece yaşamak istiyoruz. İşte bu yüzden Sibel Ünli’yle, Hakan Taşdemir’le aynı çadırdayız” denildi. Bir başka üniversiteliyse, “Üniversiteler her geçen gün mezun olmak için geldiğimiz sıradan binalara dönüşüyor, çalışmak zorunda kalıyoruz” dedi. 

Slogan atmalarına izin verilmedi

Forumdan sonra yürüyüş yapan üniversitelilerin önü polis tarafından kesildi, “Slogan atarsanız müdahale ederiz” denilerek, öğrencilerin slogan atması engellendi. Üniversiteliler, slogan atmadan alkış ve ıslıklarla yürürken, geçinemediklerine dair konuşmalar yaptı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler