Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Engel Tanımayanların Gerçek Öyküleri (2) – Şafak Tunalıoğlu: “’Eyvah görmüyorum’ diye oturup ağlayacağıma ‘nasıl aktif olabilirim’ diye bakıyorum”

Doğuştan görme engelli Şafak Tunalıoğlu, 30 yıldan fazla süredir keman çalıyor. Her yaştan, 300’den fazla öğrenci için o, “Şafak Hoca”… Ömrünü müziğe ve engelli çocukları müzikle hayata kazandırmaya çalışan Tunalıoğlu, kendi hikayesini, konservatuvarda karşılaştığı zorlukları ve mesleki hedeflerini ‘Engel Tanımayanların Gerçek Öyküleri’nde Cansu Şimşek ve Sedat Elbasan’a anlattı.

Müzik terapisinde doktor unvanına sahip olan Şafak Tunalıoğlu, İstanbul’un birçok farklı noktasında ders veriyor. Dünyayı sadece yüzde 5 görmesine karşın, toplu taşımayı kullanan Şafak Hoca, her gün en az 20 durak metrobüse biniyor, metroyu tercih ediyor. Hem de değneği olmadan!

Tunalıoğlu, “Herkesin hayatında sorunlar var. Ben de görmüyorum. Ama hayat devam ediyor. ‘Eyvah görmüyorum’ diye oturup ağlayacağıma ‘nasıl aktif olabilirim’ diye bakıyorum. İnsan kendini böyle rahat hissediyor” diyerek ilham verici öyküsünü anlatıyor.

İşte Şafak Tunalıoğlu’yla Kadıköy’den Beylikdüzü’ne bir gün…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.