Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malatya’da 55 tekstil işçisi direnişte: “İşveren yasaları tanımıyor”

Malatya’da bulunan Art Fil fabrikasında çalışan 55 işçi, TEKSİF sendikasına üye oldukları için işten çıkarıldı.

Malatya’da faaliyet gösteren aynı işverene ait İntem Triko ve Art Fil fabrikalarında çalışan işçiler, Türk-İş’e bağlı Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası’na (TEKSİF) üye olmaya başladı. 97 işçinin çalıştığı Art Fil fabrikasında kısa sürede toplu iş sözleşmesi için yeterli sayı olan 55’e ulaşıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TEKSİF ve işverene yetki belgesini ulaştırdı. Yetki belgesinin gelmesi üzerine işveren, işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yapmaya başladı. 

İşçilerin sendikadan istifa etmemesi üzerine işveren, dün sendika üyesi işçilerin tamamını işten çıkararak fabrikayı tatil etti.

İşten çıkarılan işçiler ise, fabrika önünde direnişe başladı. 

Medyascope’a konuşan TEKSİF Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Bayram Erdoğan, örgütlenme çalışmaları yürüttükleri Art Fil ve İntem Triko’da, işverenin yasaları tanımayarak işçilere baskı uyguladığını söyledi. Şu anda fabrika önünde eylemlerine devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Atılan işçiler işbaşı yapana kadar, toplu sözleşme imzalayana kadar eylemlerimiz devam edecektir” dedi.

İntem Triko’da da baskıların yoğunlaştığını belirten Erdoğan, “TEKSİF olarak baskılara karşı, anayasal hakkımızı savunacağız” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.