Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın avukatlar tacize ve ayrımcılığa karşı bir araya geldi: “Artık beklemeye tahammülümüz yok”

Avukat Muhittin Köylüoğlu’nun birçok kadın avukata cinsel saldırıda bulunmasının ortaya çıkması üzerine dayanışma için bir araya gelen kadın avukatlar, tacize ve yargıdaki cinsiyetçiliğe karşı bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında kadın avukatların yaşadıkları tacize ve ayrımcılığa dikkat çekildi.

“Meslek hayatımızın bir döneminde erkek şiddetine maruz kalıyoruz”

Basın açıklamasını okuyan Avukat Diren Cevahir Şen, kadın avukatların meslek hayatlarındaki zorluklara dikkat çekerek şunları söyledi: “Ücretli çalışan, stajyer ve genel olarak kadın avukatlar olarak meslek hayatımızın bir döneminde erkek müvekkil, hâkim, savcı, kalem personeli veya erkek meslektaşların çeşitli düzeylerde cinsiyet temelli şiddetine maruz kalıyoruz.

“‘İspatlayamazsın, sen zararlı çıkarsın’ devri bitti”

Açıklamada kadın avukatların şikayetlerinin takipçisi olunacağına da dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Kadın avukatlar olarak ilan ediyoruz ki artık ‘İspatlayamazsın, benim çevrem geniş, sen zararlı çıkarsın’ devri, şikayetlerin tozlu raflarda bekletilmesi devri kapanmıştır. Şikayetlerin takipçisi olacak, üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Artık beklemeye tahammülümüz yok. Cinsel ve cinsiyet temelli her türlü şiddete maruz kalan tüm meslektaşlarımızı bu suçu cesaretle ifşaya, yargıya, baro disiplin süreçlerine taşımaya çağırıyoruz. Kadın dayanışmasıyla, cinsel şiddet faillerinin hak ettiği şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacak, tüm taleplerimizin gerçekleşmesi için ısrarcı olacak ve birlikte kazanacağız.”

Avukatlardan Medine Turantaylak itaat etmeyeceklerini, avukatlar olarak taciz ve ayrımcılığa karşı mücadeleyi bırakmayacaklarını ve ilgili şikayetlerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.