Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin tutuklanmasını protesto etti

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin tutuklanmasını protesto etti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılınç, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik’in tutuklanmasını protesto eden TGS, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Gazetecilik Suç Değildir” pankartının açıldığı eylemde, basın açıklamasını TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna okudu.

Dış politikadaki gelişmeler nedeniyle gazetecilerin hedef haline getirildiğini söyleyen Tuna, “Türkiye son 15 gün içinde yine gazeteci tutuklamaları ve yargılamalarıyla gündemde. Son 15 gün içerinde 28 meslektaşımız gözaltına alındı, sekizi tutuklandı. Gazetecilik kamu çıkarlarını korumak için yapılan bir meslektir. Gazeteciliğin gayesi; yönetenleri ya da bir kesimi, onların çıkarlarını korumak değil toplumun çıkarlarını korumaktır” dedi.

Gazetecilerin hukuksuz bir biçimde tutuklandığı bir ülkede demokrasiden, insan haklarından, birlikten, beraberlikten bahsedilemeyeceğini söyleyen Tuna, “Adalet istiyoruz çünkü, kendi çıkarlarımız için değil ülkenin çıkarları için yazıyoruz. Adalet istiyoruz çünkü, gazetecilik suç değildir. Buradan Adalet Bakanına çağrıda bulunuyoruz ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanan meslektaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Hukuk ve adalet, bir gün herkes için gerekli olacaktır” diye konuştu.

Medyascope’a konuşan TGS Örgütlenme Sekreteri Mustafa Kuleli, “Son yaşanan gözaltı ve tutuklama furyası, bütün gazetecilere korku salmayı, gazetecileri sindirmeyi hedefliyor” dedi.

İktidarın kamuoyunun gerçek bilgilere ulaşmasını istemediğini söyleyen Kuleli, “Kendi iktidarları için gazetecileri baskı altına almaları çok önemli” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.