Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanayi üretimi aylık yüzde 0,2 azaldı, yıllık yüzde 7,9 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi üretim endeksinin Ocak 2020 sonuçlarını açıkladı. Sanayi üretim, aylık yüzde 0,2 oranında azalırken yıllık yüzde 7,9 oranında arttı. Sanayi üretimi Ocak 2019’da, Ocak 2018’e göre yüzde 7,4 oranında gerilemişti.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Ocak 2020’de yıllık olarak madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 8,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 8,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,8 oranında arttı.

Aylık bazda bakıldığında ise ocak ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,3 oranında azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,2 oranında arttı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.