Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs vakaları artıyor: Türkiye salgına hazır mı? Prof. Dr. Özlem Kurt Azap ile söyleşi

Türkiye’deki koronavirüs vakası sayısının beşe yükselmesi sonrası salgın korkusu arttı. Okullar tatil edildi ve dokuz Avrupa ülkesine uçuşlar durduruldu. Peki Türkiye olası salgına ne kadar hazır? Alınan önlemler yeterli mi, neler yapılmalı? Hastalıktan korunmaya çalışırken sosyal hayatımızı nasıl düzenlemeli, ne kadar izole olmalıyız? Eve kapanmaya gerek var mı? Prof. Dr. Özlem Kurt Azap, Şükran Şençekiçer’in sorularını yanıtladı. Toplu halde bir arada olmaktan uzak durarak hastalığın bulaşma ihtimalini azaltmak gerektiğini ve hasta olmayan kişilerin maske kullanmasının zararlı olduğunu söyleyen Azap, Türkiye’de vaka tespiti ve testlerle ilgili ayrıntıları da anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.