Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs önlemleri – Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı: “Türkiye’nin dört bir yanından sağlık kuruluşlarında yeterli sayıda maske ve gözlük olmadığı bilgileri geliyor”

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında Medyascope’a açıklamalarda bulundu. Prof. Fincancı, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının herkes uzaklaşırken hastalara, böylece salgına dokunacak grup olduğunu belirti; hastanelerde siperlik, maske, tam koruyucu giysi sıkıntısı yaşandığının altını çizdi.

Yeterli önlemler alınmazsa hekimlerin kolayca taşıyıcı pozisyonuna gelebileceklerini, hastalık belirtisi gösteren her yaştan doktorun, en az 14 gün meslekten uzaklaşacağnı ve böylece toplumun savunmasız kalacağını söyleyen Fincancı, üniversite hastanelerinin halihazırda malzeme alımında sıkıntı yaşadığını, sorunun koronavirüsle birlikte katlandığını da anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.