Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Çağhan Kızıl ile salgınla mücadele yöntemleri: “Sürü bağışıklığı deneyen ülkeler insan yaşamı pahasına ekonomik krizi önlemeye çalışıyor”

Türkiye’de koronavirüs vakaları artıyor. Almanya’da Dresden Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak sinir bilim ve genetik üzerine çalışan Doç. Dr. Çağhan Kızıl, koronavirüsün yapısıyla ilgili merak edilenleri ve salgınla mücadele için bu aşamada atılması gereken adımları Şükran Şençekiçer’e anlattı. Çin’in vaka sayısını kontrol altına almasının karantina ve testlerle mümkün olduğunu anlatan Kızıl, Avrupa ülkeleriyle de karşılaştırarak Türkiye’de alınan önlemleri değerlendirdi. İngiltere, Hollanda ve İsveç’te denenen “sürü bağışıklığı” yönteminin eleştirilen yönlerini anlatan Kızıl, “Bu ülkeler insan yaşamı pahasına ekonomik krizi önleme çalışıyor” dedi. Geliştirilen aşılarla ilgili de konuşan Kızıl, bu konuda çıkan haberlere dikkatli yaklaşmak gerektiğini, çünkü aşının bulunmasının ve denenmesinin uzun bir süreç olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.