Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

65+ Yaşlı Hakları Derneği: “Evde kalmalarını destekliyoruz, ama sokakta düşmanca tepkilerden ve hayattan dışlanmaları olasılığından endişeliyiz”

65+ Yaşlı Hakları Derneği Başkanı Dr. Gülüstü Salur, koronavirüsün yayılmasının hızlanması ve özellikle yaşlıların ölümüne neden olması nedeniyle 65 yaşın üstündeki vatandaşlara uygulanacak sokağa çıkma yasağını Medyascope’a değerlendirdi.

Pratikte bu kararı uygulamanın zor olduğunu, nasıl bir işleyiş izleneceğini merak ettiğini söyleyen Salur, “Sürdürülebilir işleyen bir sistemle yaşlılarımızı evde tutacak her projede varız. Yaşlıların evde kalmasını destekliyoruz” dedi. Ancak Salur, yaşlıların sokakta düşmanca tepkilere maruz kalmasından ve hayatın dışına atılmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.

Yaşlıların evde kalmasının hem kendileri hem toplum sağlığı için gerekli olmasının yanında sağlık sisteminin yükünü artırmamak için de gerekli olduğunu kaydeden Salur, 65 yaşın üstünde sağlık sektöründe yer alan uzmanların çokluğunu hatırlattı ve yasağın uygulanma şeklinin hassasiyetine dikkat çekti.

Salur, dernek olarak “EvdeKal” kampanyasını ilk günden beri desteklediklerini söyledi ve özellikle yaşlılara evden çıkmamaları konusunda seslendi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.