Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs ile mücadele: Erdem İnanç ile “3 Boyutlu Destek” üzerine söyleşi

Sabancı Üniversitesi MakerSpace yöneticilerinden Erdem İnanç, 19 Mart’ta Twitter üzerinden yaptığı çağrı ile Türkiye’deki 3D yazıcı sahiplerini, yazılımcıları, tasarımcıları ve destek olabilecek herkesi koronavirüs salgını için neler yapılabileceğini tartışmaya çağırdı.

Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi bünyesinde kurulan Makerspace, Collaboration Space laboratuvarı, DIY (do-it-yourself, kendin yap) projeleri ile yaratıcı olmak ve fikirleri paylaşmak için kurulmuş bir alan. Makerspace alanı 3D yazıcılar, 3D tarayıcılar, VR, elektronik ve donanım malzemeleri gibi kaynaklar sunuyor.

Çağrının ardından birçok olumlu dönüş alan İnanç, arkadaşları ile beraber Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesinde sağlık çalışanlarına düşük bütçeli koruyucu malzemeler sağlamak için çalışmaya başladı. Üç gün içinde 500’e yakın kişiye ulaşan topluluk, kendisine “3BoyutluDestek” adını verdi. Türkiye’nin tek 3D ağı olan bu oluşum, ülkenin her yerinde 3D kullanan şirketlere ve bireysel kullanıcılara ulaşıyor. 

Erdem İnanç ise yakın zamanda tüm koronavirüs salgını mücadelesi ile ilgili takibi ve yapacaklarını duyurmak için “kolektif üretim hareketi”nin internet sitesini açıp, çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi. 3D yazıcı, yazılımcı ve tasarımcı gibi teknik konularda yeterli bir sayıya ulaştıklarını belirten İnanç, sağlık çalışanlarından gerekli olan malzemeler hakkında bilgi talep ettiklerini anlattı.

Bu çağrıya siz de destek vermek istiyorsanız bu linke tıklayıp gerekli bilgileri doldurarak sürece dahil olabilirsiniz.

Erdem İnanç’la söyleşimiz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.