Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip: “Birçok hastaneye koronavirüs pozitif hastalar kabul ediliyor fakat sağlık çalışanları için koruyucu ekipman eksiği var”

Medyascope’a konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Koruyucu ekipmanlar dağıtılıyor olabilir. Ama Aile Sağlığı Merkezleri’nde ve bazı hastanelerde eksiklikler olduğuna dair bilgiler bize ulaşıyor” dedi.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi,  Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda koronavirüs salgını ile ilgili risk grupları arasında ilk sıralarda gelen sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman eksikliğinin hızla ve daha fazla gecikmeden giderilmesini istedi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman eksikliğini Medyascope’a değerlendirdi. Saip “Şu anda malzemeler dağıtılıyor olabilir. Ama Aile Sağlığı Merkezleri’nde ve bazı hastanelerde eksiklikler olduğuna dair bilgiler bize ulaşıyor. Var ise de çok sınırlı sayıda iletiliyor. Bu sınırlı sayı bizim yoğun kullanmamızı engelliyor. Malzemeleri daha sık kullanmamız gereken durumlar oluyor. 2-3 saatte bir değiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kurumların süreç ile ilgili yeterince bilgilendirilmediğini de belirten Saip “Bir sürü hastanede Kovid-19 pozitif olan hasta kabulü yapılıyor. Onlara ait servisler açılmış durumda. Tüm branşlardan hekimler çalıştırılıyor bu servislerde. Bunun eğitim sürecinin daha iyi planlanmış olması gerekiyordu. Hem malzeme açısından hem de hekimlerin hazırlığı açısından” dedi.

Saip, sağlık çalışanlarının kimler olduğu konusuna da şöyle açıklık getirdi: “Kapıdaki güvenlik görevlisinden hasta taşıyan personele, herkesi bu tanımın içine almak zorundayız. Herkesin yeterli bilgiye sahip ve nasıl davranacağını biliyor olması lazım.”

Prof. Dr. Pınar Saip ile söyleşimiz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.