Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Özgür Yılmaz: “Matematiksel analizlere göre salgın önlemleri beş ay sürdürülse dahi, önlemler kaldırıldıktan sonra salgın geri dönebilecek”

Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yılmaz, İngiltere ve ABD’nin koronavirüs politikalarını değiştirmelerine yol açan Ferguson raporunu “matematiksel modelleme” açısından analiz ediyor. Matematiksel analizlere göre salgına karşı sert önlemlerin beş ay sürdürülmesi halinde dahi, önlemler kaldırıldıktan sonra salgın şiddetli bir şekilde geri dönebilecek:

“Bu politika eğer aşı bulununcaya kadar sürdürülmezse epideminin şiddetini etkilemiyor. Rapor, epidemiyi zamana yaymanın etkili bir yöntem olmadığını, baskılamanın da sorunu ötelemekten ibaret olduğunu öngörüyor. Oldukça karamsar bir tablo.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.