Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da koronavirüs mücadelesi: “İkilemdeyiz, sokağa çıkmak istiyoruz ama İtalya örneği önümüzde”

Dünyanın ve Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesi sürüyor. Avrupa’da, İtalya ve İspanya gibi hızlı yayılan salgın nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ülkeler var. İlk koronavirüs vakasını bundan tam bir ay önce, yani 26 Şubat’ta duyuran Yunanistan da yaşlı bir nüfusu olduğu için epey endişeli. Ülkede salgına yönelik önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edileli dört gün oldu. Turizmci Mehmet İçten ile bu yasağı ve sokağa çıkamamanın Yunan halkı için ne anlama geldiğini konuştuk. İçten, “Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği güne kadar Atina’da denize girenler vardı. Bu nedenle özellikle gençler bu yasağı gerekli buluyor. Yine de ikilemdeyiz, sokağa çıkmak istiyoruz ama İtalya örneği önümüzde” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.