Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson #koronavirüs’e yakalandı: Salgının ilk çıktığı günlerde “tokalaşmaya” devam edeceğini söyleyen Johnson, 25 gün sonra hasta olduğunu açıkladı

Kurgu: Özgün Özgül

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı. Johnson, görevine karantinada devam edeceğini ve Kovid-19’a karşı ulusal bir mücadele başlattıklarını açıkladı. Johnson, salgının ilk günlerinde tehlikeyi olduğundan az göstermeye çalışmış ve tepki çekmişti.

Henüz iki hafta önce kameralar önünde “Birçok aile sevdiklerini zamansız bir şekilde kaybedecek” diyen Johnson’ın ardından, sadece birkaç saat içinde, Sağlık Bakanı Matt Hancock’un da koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. İngiltere’de önceki gün de tahtın varisi Galler Prensi Charles’a da Kovid-19 bulaştığı tespit edilmişti.

İngiltere’de Boris Johnson hükümeti, salgının ilk günlerinde “sürü bağışıklığı” yöntemini denediği için eleştirilerin odağı olmuştu. Başbakan Johnson bu süreçteki açıklamalarında virüs süresince tokalaşmaya devam edeceğini söylemiş, Britanyalıları işlerine gitmeye çağırmış, önlem olarak en az iki kez “‘İyi ki doğdun şarkısı’ süresince” -yani 20 saniye- ellerini yıkamaya davet etmişti.

Kısıtlamalardan kaçınan, radikal önlemler almayan hükümet, kamuoyu baskısıyla okulları tatil etmiş, üniversiteler ise kendi inisiyatifleriyle kapanmıştı. Olağanüstü hal ise 23 Mart’ta, salgın gerçeği adaya yayıldıktan sonra gündeme gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.