Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, üçer maaşını İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin kampanyalarına bağışladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun başlattığı kampanyalara üçer emekli maaşını bağışladığını açıkladı.

Akşener, FOX TV’de bu sabah İsmail Küçükkaya‘nın sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınının etkilerini değerlendiren Akşener, “İktidar partisi maalesef 18 senelik iktidarda ekonomi dışında çok büyük krizlerle karşılaşmadı. Kriz yönetimi konusunda çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim. Ayrıştırıcı bir dil üzerinden giden bir siyasi dile sahiptiler, birlik ve beraberlik üzerinden oy almak yerine kutuplaştırma üzerinden oy aldılar. Birlik ve beraberlik konusunda zorluk yaşadılar” dedi.

Valilerin başkanlığında her ilde bir sağlık komitesi kurulmasını tavsiye ettiğini hatırlatan İYİ Parti lideri, bunun gerçekleştirilmesi nedeniyle teşekkür etti.

“Millet İttifakı’nın belediye başkanlarını takip ediyorum”

Akşener koronavirüs salgınına karşı başlatılan yardım kampanyaları için, “Ben Millet İttifakı’nın belediye başkanlarını takip ediyorum. Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu kampanyalar başlattılar. İktidar tarafından destek verilmesi gerekiyordu” dedi.

Akşener kendi bağış miktarını ise, “Ben de üç emekli maaşımı Ankara’ya, üç emekli maaşımı İstanbul’a bağışladım. Dekontu elimde. Bütün arkadaşlarımızı da bu konuda imkanları ölçüsünde yardım etmeye çağırıyorum” diye açıkladı.

“Erdoğan meşhur Katar uçağını bağışlasın”

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam saatlerinde açıkladığı yardım kampanyası için ise şöyle konuştu: “Biz Sayın Erdoğan’dan yardım beklerken, o bize IBAN numarası verdi. Hasta garantili, geçme garantili müteahhitlere bu sene ödenecek para 21 milyar lira. En azından üç ay mücbir sebeple bunlara para ödenmesin. Sayın Erdoğan meşhur Katar uçağını hemen bağışlasın.”

Öte yandan Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği #6MilyonTekYürek kampanyasına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet DavutoğluSaadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da bağışta bulunarak destek verdiğini sosyal medya paylaşımı ile duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.