Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yetersiz önlemlere isyan eden New York Valisi Cuomo’nun CNN spikeri kardeşi koronavirüse yakalandı

Kurgu: Özgün Özgül

ABD’de virüsten en fazla etkilenen eyalet olan New York’a yeterli miktarda solunum cihazı göndermeyen ABD Başkanı Donald Trump’a tepkisiyle gündeme gelen New York Valisi Andrew Cuomo, kardeşi CNN spikeri Chris Cuomo’nun da koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Vali Cuomo, duygusal konuşmasında, kardeşinin mesleğine duyduğu sevgiyi zaman zaman esprili bir dille anlatırken, tedbirsiz olduğu noktaları da eleştirdi. Cuomo, kardeşinin hastalığını bir basın toplantısında açıkladı. Kardeşiyle çok yakın olduklarını anlatan Vali, “Gerçekten çok tatlı, güzel bir insan ve benim en iyi arkadaşım. Buradan çıkarılacak bir ders var. Kritik bir sektörde çalışıyordu. Dolayısıyla dışarıdaydı. Yani dışarı çıkarsanız, hastalık kapma ihtimaliniz çok yüksek” derken New York’ta yaşayan Chris Cuomo’nun kendisini evinin bodrumunda karantinaya aldığını da sözlerine ekledi.

Daha önce “Virüsü hafife aldık” açıklaması yapan Cuomo, kardeşine yönelik bir eleştiride de bulundu. İki hafta önce, kendisi karşı çıkmasına rağmen, 88 yaşındaki annesinin kardeşinin ailesiyle yaşadığı eve davet edildiğini anlatan Vali Cuomo, kardeşinin o günlerde koronavirüs-pozitif çıkmamış olmasının şu anki süreçte annesi için ne denli kritik olduğunu anlattı. Vali annesinden ilham alarak, 70 yaşın üstünde, bağışıklık sistemi zayıf ya da herhangi bir sağlık sorunu olan herkes için kurallar içeren “Mathilda’nın yasasını” da açıkladı. Yeni açıklanan kurallar, bu kişilerin tamamen evde izole olması, akrabalarıyla görüşmeyi kesmesi, temas zorunluysa karşı tarafın mesafeyi koruyup ateşini ölçtürmesi ve hassas kişinin maskesiz diyalog dahi kurmamasını yineliyor.

Cuomo kardeşler geçen hafta CNN’in canlı yayınında esprili bir dille atışmış, annelerinin kimi daha çok sevdiği konusunda yarışa girişmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.