Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert cinayetlerinin failleri infaz düzenlemesiyle tahliye olacak

AKP ve MHP’nin ortaklaşa hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, bugün TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülecek ve teklif TBMM Genel Kurulu’na gelecek. Teklifte terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme ve kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere infaz oranının 1/2 olarak düzenleneceği öngörülüyor. Ayrıca suçu 30 Mart 2020’den önce işleyenler bir seferliğe mahsus olmak üzere cezaevindeki son üç yılında denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye olacak.

Düzenlemede “kasten öldürme” suçu kapsam dışı kalsa da “taksirle ölüme neden olma” ve “kasten yaralamadan ölüme sebebiyet verme” suçunu işleyenler düzenlemeden yararlanabilecek. Böylece Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in ölümüne ilişkin açılan davalarda ceza alanlar da düzenlemeden yararlanacak. 

Ayrıca altı yıldır devam eden Berkin Elvan davasında yargılanan polis F.D., “taksirle ölüme neden olma” suçundan ceza alırsa düzenlemeden yararlanacak. Savcılık, sanık polis F.D. için hazırladığı iddianamede “olası kastla öldürme” suçundan ceza almasını talep etmişti.

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz davasında “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan ceza alan polis memuru Mevlüt Saldoğan ile fırıncı Ebubekir Harlar da düzenlemeden yararlanarak tahliye olacak. Saldoğan, Ali İsmail Korkmaz davasında yaptığı savunmada, “Başbakan Erdoğan ve bakanlar ‘Gezi darbe girişimidir’ dedi. Ben darbe girişimini bastırdım” diyerek kendini savunmuştu. Ayrıca Saldoğan, Gezi Parkı davasına “mağdur” sıfatıyla katılma talebinde bulunmuş, talep mahkeme heyetince kabul edilmişti.

Attığı gaz bombasıyla Abdullah Cömert’in ölümüne neden olan sanık polis Ahmet Kuş ise, “bilinçli taksirle öldürme” suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezası onanan Kuş, cezaevine gireli 22 gün oldu ancak düzenlemeyle birlikte tahliye olması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.