Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir hastaneleri koronavirüs tedavisine uygun mu? – Prof. Dr. Raşit Tükel ile söyleşi

İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden, hekim ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin önceki dönem başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel‘e şehir hastanelerinin koronavirüs tedavileri için kullanılıp kullanılamacağına ilişkin tartışmaları sorduk.  Şehir hastanesi açılan kentlerde bütün hastanelerin bir merkezde toplandığını ve şehir içinde kalan eski hastanelerin kapatıldığını hatırlatan Tükel, “Bu, salgın için uygun bir strateji değil. Örneğin Ankara’daki Bilkent Şehir Hastanesi 3 bin 704 yataklı, çok büyük bir sayı. Hastalar, polikliniğe gelenler, refakatçiler, sağlık personeli… Bütün bunları hesaba kattığınızda 30-40 binlere varan bir popülasyondan söz ediyoruz. Böyle bir ortam salgınla mücadele için uygun koşullara sahip değil. Salgınla mücadelede korona hastanesi olarak belirlediğiniz hastaneler olmalı” diyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.