Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hürmüz Diril nerede, Şimuni Diril’in ölümü soruşturuluyor mu? – George Diril anlatıyor

Şimuni ve Hürmüz Diril, Şırnak‘ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde 11 Ocak’ta kayboldu. Çiftin oğulları Kemal Diril, annesi Şimuni Diril’in cansız bedenini 20 Mart’ta köylerine 10 dakikalık yürüme mesafesinde tesadüfen buldu. Hürmüz Diril’in akıbeti ise bilinmiyor. Aileden George Diril, yengesi Şimuni Diril’in bulunduğu alanda amcası Hürmüz Diril’in bulunması için herhangi bir arama çalışması yürütülmediğini söylüyor.

Medyascope’a konuşan Diril, “Yengemle amcamın kaybolmasından beş gün sonra 16 Ocak’ta jandarmalar gelip arama yaptı. Şırnak Valiliği de bir açıklama yaptı, ‘Kardan dolayı kapalı olan köy yolunun 16 Ocak 2020 günü açılması çalışmalarına tekrar başlanmış olup çığ tehlikesi nedeniyle yol açma çalışmaları yavaş ilerlemektedir’ dedi. Aynı gün bu soruşturmaya gizlilik kararı getirildi. 17 Ocak günü öğle saatlerinde ekipler köyden ayrıldılar. Köye gelen ekipler de köyde neredeyse hiç arama yapmadılar. O gün arama yapsalardı belki yengemi bulabilirlerdi. Sonrasında biz kendi imkanlarımızla köyde aramalar yapmaya çalıştık mümkün olduğunca” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.