Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşyerinde koronavirüs önlemi alınmasını talep eden işçiler işten çıkarıldı – Tuğba Doğan, Deniz Ayan ve Murat Bostancı ile söyleşi

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok marka mağazalarını kapatarak e-ticarete yöneldi. Bu yönelim ise kargo sektörünün yoğunluğunun artmasına sebep oldu.

Birçok markanın e-ticaret üzerinden satışlarını yapan Arvato Lojistik firmasında, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nın  (DGD-SEN) üyesi 30 işçi işten çıkarıldı.

İşveren, işten çıkardığı bazı işçilere “Koronavirüs önlemlerine uymamak” nedeniyle onları işten çıkardığını söyledi. Bir kısım sendika üyesine ise küçülme sebebiyle çıkarıldıkları söylendi. Ancak firma yakın zamanda 200 yeni işçi almıştı.

Medyascope özel yayınına katılan Arvato işçileri Tuğba Doğan, Deniz Ayan ve DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, Ufuk Çeri’nin sorularını yanıtladı.

İşyerinde neden önlem alınmadığını sormasından kısa bir süre sonra işten çıkarılan Tuğba Doğan, “Hiçbir önlem alınmadı. Eldiven maske bile dağıtmadılar. Ama bizi koronavirüs önlemlerine uymamak gerekçesiyle işten çıkardılar. Altı yıldır burada çalışıyordum. Koronavirüsü fırsata çevirdiler” dedi.

İşten çıkarılmadan önce toplantıda depoların dezenfekte edilmesi gerektiğini söyleyen Deniz Ayan, “Bana firma yetkililerinden gelen cevap, ‘Şov yapmaya gerek yok’ oldu. 300 kişi çalıştığımız depoda üç adet lavabo vardı. Çalışan arkadaşlarıma sordum, lavabo sayısı hâlâ aynıymış” diye konuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.