Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili güncel verileri açıkladı: Bugün yapılan test sayısı 20 bin 23, yeni vaka 3 bin 892, 76 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu akşam düzenlediği basın toplantısıyla, Türkiye’deki koronavirüs vakalarıyla ilgili son gelişme ve verileri açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı veriler şöyle:

Bugün 20 bin 23 test yapıldı, yeni vaka sayısı 3 bin 992. Son 24 saatte 76 kişi hayatını kaybederken 256 kişi ise iyileşti. Toplam test sayısı 222 bin 868’e, toplam vaka sayısı 34 bin 109’a, toplam ölüm sayısı ise 725’e çıktı. Entübe hasta sayısı 987, yoğun bakımda yatan hasta sayısı ise 1474 olarak açıklandı. Toplam 1582 kişiyse tedavi görerek iyileşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verilerin dışında, “Şifa bulan hastalarımızın sayısı artıyor. Test sayısı ve pozitif vakalara bağlı taramalar arttıkça tanı sayısında da artış oluyor. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım” derken yine “Evde kalalım” uyarısında bulundu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.