Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun ile söyleşi: “Muhalefet, işçileri çalışma süresinin kısaltılması ve yaşanabilir ücret talepleriyle örgütlemeli”

Sınıfsal eşitsizlikler ile koronavirüs salgını arasında nasıl bir ilişki vardır, salgın toplumlardaki sınıfsal eşitsizlikleri derinleştiriyor mu? “Evde Kal” ve “Ücretli İzin” sloganları etrafında şekillenen kampanyaların toplumdaki karşılığı nedir? Neoliberal kapitalizm salgın sürecinden nasıl bir dönüşümle çıkabilir, bu dönüşüm kendiliğinden mi olacak, toplumsal muhalefetin dönüşüm sürecindeki konumu nedir? Temel vatandaşlık gelirinin anlamı nedir? Salgın süreci siyasal rejimlerin otoriterleşmesini mi beraberinde getirecek?

Gülçin Karabağ konuğu sosyolog Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun ile sınıfsal eşitsizlikler-salgın ilişkisi üzerine söyleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.