Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun ile söyleşi: “Muhalefet, işçileri çalışma süresinin kısaltılması ve yaşanabilir ücret talepleriyle örgütlemeli”

Sınıfsal eşitsizlikler ile koronavirüs salgını arasında nasıl bir ilişki vardır, salgın toplumlardaki sınıfsal eşitsizlikleri derinleştiriyor mu? “Evde Kal” ve “Ücretli İzin” sloganları etrafında şekillenen kampanyaların toplumdaki karşılığı nedir? Neoliberal kapitalizm salgın sürecinden nasıl bir dönüşümle çıkabilir, bu dönüşüm kendiliğinden mi olacak, toplumsal muhalefetin dönüşüm sürecindeki konumu nedir? Temel vatandaşlık gelirinin anlamı nedir? Salgın süreci siyasal rejimlerin otoriterleşmesini mi beraberinde getirecek?

Gülçin Karabağ konuğu sosyolog Doç. Dr. Mustafa Kemal Coşkun ile sınıfsal eşitsizlikler-salgın ilişkisi üzerine söyleşti.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş