Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hangi önlemler alınıyor, salgınla mücadelede Kıbrıs’ın ada olmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir? KKTC’de evlerde karantina günleri nasıl geçiyor, evlerde çalışma ve eğitim süreci ne durumda, insanlar salgın psikolojisinden nasıl etkilendi? Sosyal izolasyonla hastalığın bulaş hızının kırılmasının önemi nedir, KKTC’de karantina süreci ne zaman bitebilir? KKTC ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında salgınla mücadele sürecinde herhangi bir işbirliği gelişti mi, AB’den KKTC’ye herhangi bir yardım geldi mi?
Gülçin Karabağ, konukları Girne’den Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Özlem Gürkut ve Gazimağusa’dan Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyesi Dr. Pembe Behçetoğulları ile KKTC’de koronavirüs salgınıyla mücadelede son gelişmeler üzerinde durdu.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.