Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dördüncü Yol (162): Yeni kabine | Türkiye’yi neler bekliyor?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (3 Haziran) Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndne yemin etti. Yemin törenini ardından akşam saatlerinde Çankaya Köşkü’nde yeni kabineyi açıkladı. Kabinede ilgi çekenler isimler yer aldı.

13 yıl boyunca Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı yapan Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı olarak yeni kabinede görev aldı.

İsmi aylardır kulislerde konuşulan Mehmet Şimşek de ekonominin dümenine geçti. Daha önce Maliye Bakanlığı yapan Şimşek, 2018’den bu yana ilk kez kabinede yer aldı.

Türkiye siyasetini yeni dönemde neler bekliyor? Muhalefetin seçim yenilgisi sonrasındaki özeleştiri sürecinde hangi noktalar ön plana çıkıyor? Selahattin Demirtaş’ın aktif siyaseti bırakma kararı HDP’yi nasıl etkiler? Siyaset bilimci Gülçin Karabağ, Sezin Öney, Anıl Kemal Aktaş ve Kemal Büyükyüksel Dördüncü Yol’da tartıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.